De werkgroep “Bennekom 75 jaar Bevrijd” heeft in een kort filmpje een gedeelte van de expositie** weergegeven. Er wordt aandacht besteed aan de evacuatie, de vernieling door de V-1-bom die een gedeelte van de Krulweg Veenderweg in puin heeft gelegd, de terugkeer van het evacuatie-adres terug naar huis of boerderij en de oorlogslachtoffers die zijn omgekomen in de periode 1940-1945. Een klein aantal van deze oorlogsslachtoffers wordt verder uitgelicht.
Ook wordt er aandacht besteed aan één van de fietsen, die na de oorlog door de Zweeds-Lutherse kerk beschikbaar zijn gesteld aan 200 predikanten in Nederland.

**Op 16 april zou in de Voorjaarslezing van de Historische Vereniging Oud-Bennekom, aandacht worden besteed aan de herdenking van de bevrijding van Bennekom op 17 april 1945.
Een Canadees legeronderdeel kwam door een leeg Bennekom. Iedereen in het dorp was geëvacueerd naar elders. Van een bevrijdingsfeest kon dus geen sprake zijn.
In de Brinkstraatkerk zou in een expositie aandacht worden besteed aan deze bijzondere periode. Een klein deel van deze expositie zie je nu in dit filmpje.

In de video Henk van AmerongenRoel Hartman, Bert Mulder. Met dank aan Jan van Eck.