Woensdag 25 januari nam Henk van Amerongen afscheid van het documentatiecentrum. Hij werkte bijna twintig jaar als medewerker van de Beeldbank . Hij voerde foto’s in, herkende oude panden en oude Bennekommers en hielp mee de fotocollectie beschikbaar te maken voor een grote groep mensen. Daarnaast zorgde hij er jarenlang voor dat de beamer en laptop meegenomen en bediend werden tijdens lezingen van HVOB en maakte hij menig PowerPoint. Door drukke werkzaamheden moest hij zich terugtrekken uit de werkgroep.

Onder het genot van een kopje koffie met taart en na het aanbieden van een kleine attentie, bedankte het team Henk voor zijn inspanningen in de afgelopen jaren. Gelukkig blijft Henk wel beschikbaar, als we hem nodig hebben mogen we een beroep op hem doen.

Op 4 december 2012 wordt de 5000ste afbeelding beschreven!

“Medewerkers Fotocollectie: H. van Amerongen, H. Gijsbertsen en C. Vos.
De werkgroep heeft ook in 2012 weer veel beeldmateriaal aan de collecties kunnen toevoegen. De uitbreiding bestond uit aankopen, schenkingen en door leden van de werkgroep zelf gemaakte foto’s van panden die op de nominatie stonden om afgebroken te worden. Begin december werd de 5000ste foto beschreven en gedigitaliseerd. Per 31 december 2012 waren er 5015 geregistreerd”.

Uit het jaarverslag 2012, De Kostersteen 123, februari 2013