UPDATE: https://www.bennekomsnieuwsblad.nl/nieuws/algemeen/1004177/hoog-bezoek-jonkheer-c-g-c-quarles-van-ufford

BENNEKOM. Deze foto uit 1950 stamt uit de beginjaren van de Vereniging (toen nog Stichting) Oud Bennekom. Deze organiseerde toen in de Openbare Lagere School een zomertentoonstelling van Bennekomse kunstenaars. De kunstschilders Jan Haak, Jan Wittenberg en Wera Wittenberg-Schmid exposeerden hun schilderijen en tekeningen en de kunstenares Em Veen haar handweefwerk. Het bleek een succesvolle tentoonstelling. Het schoolgebouw stond aan de Schoolstraat op de plek waar nu de gymzaal wordt omgebouwd tot brandweerkazerne.

De foto is waarschijnlijk gemaakt bij de opening van de expositie. Rechts zien we twee bestuursleden van Oud Bennekom. Bij de deur staat secretaris J.C.J. Kempees, voor de stoep voorzitter M.M. van Hoffen. Deze verwelkomt drie gasten. De medewerkers van het documentatiecentrum zijn benieuwd wie deze bezoekers waren. En wie is het meisje op de achtergrond?

Reacties ontvangen we graag op info@oudbennekom.nl. Het documentatiecentrum in het Kijk en Luistermuseum is door de virusmaatregelen nog steeds tijdelijk gesloten. We hopen dat het niet al te lang meer nodig is, want we missen het bezoek. Juist daarom zijn we extra nieuwsgierig naar uw reacties per e-mail.

Het team Beeldbank van de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft nogal wat foto’s waarvan onbekend is wie of wat er op de foto staat of waar en wanneer die gemaakt is. Elke tweede woensdag van de maand wordt zo’n foto gepubliceerd in het Bennekoms Nieuwsblad in de hoop dat er Bennekommers zijn die er meer van kunnen vertellen. Wie de HVOB verder helpt maakt kans op een leuke attentie!