Burgemeester René Verhulst van Ede heeft woensdag 26 april 2023 aan Ank Koster een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van de viering van Koningsdag op 27 april. Als vereniging zijn wij trots op al onze actieve vrijwilligers maar vandaag toch in het bijzonder op Ank. 

We willen een kleine opsomming maken van de activiteiten die Ank ontplooit voor HVOB. We zijn niet compleet maar het geeft toch een aardige indruk.

Kostersteen

Tussen 2015 en 2017 schreef Ank een aantal artikelen in de Kostersteen , waaronder een boekbespreking van het boek The Sweet Dell van Nicolas John Briejer, over de verborgen Joden op boerderij Soetendael.

Kraamvrouw

Ank Koster heeft met anderen in 2017 een werkgroep Kraam gevormd, die alle activiteiten van en voor de HVOB informatiekraam uitvoert en coördineert. De kraam staat op de belangrijkste Bennekomse feestdagen in het dorp.

https://oudbennekom.nl/werkgroep-informatiekraam/

Bennekom Quiz

Een initiatief van Ank, sinds 2015 het hoogtepunt tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Ank heeft ook de “Jet van den Broek wisseltrofee” bedacht, ze staat zelfs vermeld op het informatiebord bij Boekelo aan de Achterstraat.

https://oudbennekom.nl/boekelo/

Bennekoms Kamertje:

Sinds december 2013 heeft de werkgroep een etalageraam bij Albert Heijn Bennekom (het Bennekoms Kamertje), waar regelmatig kleine exposities te zien zijn. Ank bedenkt samen met anderen elke keer het onderwerp, verzamelt de materialen en richt het Kamertje in.

https://oudbennekom.nl/HetBennekomsKamertje/

Werkgroep Bennekomse Reclame en Souvenirs:

De werkgroep richt zich op het verzamelen van Bennekomse souvenirs en reclamemateriaal van Bennekomse ondernemers, verenigingen, instellingen, kerken en scholen. De verzameling is onderverdeeld in een voorwerpen- en een papierenverzameling. Ank is er vanaf het begin bij.

https://oudbennekom.nl/werkgroep-bennekomse-reclame/

Ook met het HVOB-antiquariaat is Ank druk

 

ANK, van harte gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding!