is Jan van Eck op zaterdag 3 december gestopt met zijn “Bennekomse Plaatjes”.

Sinds 23 april 2016 heeft hij ons iedere werkdag verrast met een plaatje en een praatje en daarmee meer dan 1000 vaste volgers op Instagram getrokken. Daarnaast hebben al velen genoten van zijn archief dat blijft bestaan: KLIK HIER

Laat ons eens weten, welk Bennekoms Plaatje sprak jou het meest aan en waarom?
Je hebt een ruime keuze………

 

We zijn benieuwd, mail naar pr@oudbennekom.nl

Het allerlaatste plaatje, zaterdag 3 december 2022

Het Praatje van Jan bij bovenstaand Plaatje:

Helaas komt er met dit plaatje een einde aan deze verzameling Bennekomse plaatjes.

Niet dat er niet meer te zien is, nee hoor, er is nog heel veel te zien in en rond Bennekom. Ik kan u zo wel een tiental verschillende prachtige bomen laten zien, wellicht meer dan 100 bouwkundige details, bijzondere huizen, rare verkeerssituaties, vele foto’s van dieren en planten in de natuur in en om Bennekom en af en toe een plaatje met een knipoog. Maar het zou allemaal te veel van hetzelfde worden en dat is niet mijn streven.

Ik hoop dat u door de Bennekomse plaatjes met bijgaande korte verhaaltjes voortaan op een andere manier door Bennekom gaat. Er is veel te ontdekken in ons mooie dorp en prachtige omgeving. Ik dank u voor het trouwe kijken en de vele leuke reacties die ik gekregen heb.

Maar niet getreurd:
Binnenkort kom ik terug met een nieuwe rubriek. Niet dagelijks een nieuw plaatje maar een keer of twee in de week en dan met iets dat meer past bij de Historische Vereniging Oud-Bennekom.
Jan van Eck

 

Reactie van het bestuur:

Gedurende ruim zes en half jaar heeft Jan van Eck Bennekomse plaatsen en gebeurtenissen vastgelegd in bijna 1500 foto’s. Een formidabele prestatie van Jan. Niet alleen om dit zo lang en zo intensief te doen, maar ook om de waarde ervan voor de toekomst. Zo ontstaat een beeld over hoe Bennekom er in de jaren 2016 tot en met 2022 uitzag en wat er gebeurde. Een cultuur-historisch document, waarvan de waarde in de toekomst alleen maar zal toenemen. Jan,  heel veel dank voor wat je gepresteerd hebt. We zijn erg benieuwd wat er in 2023 zal gaan verschijnen.

Gijs van Ginkel,
Secretaris Historische Vereniging Oud-Bennekom