BEELDBANK

De collectie foto’s en ansichtkaarten van het documentatiecentrum breidt zich deze weken weer behoorlijk uit.
De Bennekommer Dik Poot schenkt de historische vereniging grote delen van zijn eigen collectie. De collectie is in heel wat jaren opgebouwd en bij elkaar gezocht door Dik, die vroeger postbode was.
Dik maakte zelf foto’s van huizen en plekjes in Bennekom, maar verzamelde daarnaast een grote hoeveelheid ansichtkaarten met Bennekom als onderwerp.
De collectie wordt nu geschonken aan de historische vereniging, waar wij heel blij mee zijn. Inmiddels heeft de Beeldbank ruim 8000 foto’s, ansichtkaarten en films. De medewerkers zijn altijd blij met oude foto’s en films! documentatiecentrum@oudbennekom.nl

.

BIBLIOTHEEK

De medewerkers van de bibliotheek, een belangrijk onderdeel van het documentatiecentrum, zijn bezig alle boeken een nieuwe code te geven. Dit zal de vindbaarheid vergroten. De nieuwe etiketten worden achterop de boeken geplakt. Medewerker Herman van Oeveren is daar druk mee bezig.
De boeken zijn ingedeeld in verschillende categorieën, met natuurlijk de grootste rubriek Bennekom. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld boeken van Bennekomse schrijvers, de omgeving, oude schoolboekjes en algemene geschiedenis.
Het documentatiecentrum is op afspraak op de dinsdag te bezoeken. documentatiecentrum@oudbennekom.nl

Meer over het documentatiecentrum: KLIK HIER