Excursie naar Tukkerland, we gingen naar Twente.

HET PROGRAMMA:
Via een mooie route rijden wij naar Eibergen, waar wij koffie/thee drinken met krentenwegge. Vervolgens neemt de gids ons mee voor de Kris Kras Tukkerland route. Hij zal u vanaf het begin boeien met zijn prachtige verhalen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Berkel en Dinkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Ook de architectuur en landschapselementen blijken plotseling een interessante betekenis te hebben.
Om 12.15 uur onderbreken we de route voor een goed verzorgde koffietafel bij het Dorfgasthaus Wissing in Alstätte – Ahaus. Om 13.45 uur vervolgen we de route Kris Kras Tukkerland met gids.

We rijden door naar Enschede waar we om 14.45 uur hopen aan te komen, hier krijgen we een rondleiding door de mooiste en grootste Synagoge van Nederland, inclusief koffie en thee aan het eind. Het is een wonder dat deze synagoge ongeschonden door de oorlog is gekomen. Al sinds 1928 is dit monumentale gebouw een architectonisch sieraad voor Nederland, met mooie en interessante details. Onder leiding van een enthousiaste gids komt u veel te weten over de bijzondere geschiedenis van dit joodse gebedshuis.

Foto’s Jan van Eck