Straatnamen rond Boekelo

Bellaerts

Agatha Bellaerts was de tweede echtgenote van Jonker Timan Sloet thoe Boekelo.

Zijn eerste echtgenote, Aleid van Rouwenoort, overleed in de eerste maanden van 1663. Hierna vertrok Timan Sloet als militair in dienst van de Verenigde Oost-Indische Compagne (VOC) naar Indië. Daar trouwde hij 1666 met de weduwe Agatha Bellaerts.
Timan Sloet overleed in 1670, kort na zijn terugkeer uit Indië. Het sterfjaar van Agatha Bellaerts is onbekend.

Boekelo

De oudste vermelding van het huis en erf Boekelo is uit 1564. In 1637 kwam het in bezit van Jonker Timan Sloet en zijn vrouw Aleid van Rouwenoort. In 1677 volgde verkoop aan kapitein Van Wijnbergen. In 1701 heette het Havezathe Buculoe. Sinds 1914 is de boerderij in het bezit van de familie Van den Broek.

Johan van Brienen

In 1451 werd Johan van Brienen beleend met de Hof van Putten. Via zijn dochter Margriet, gehuwd met Johan Mom van Kell, kwam de Hof van Putten in 1460 aan hun dochter Elisabeth.
De familie Van Brienen had ook banden met Hackfort en Soetendael. Een voorvader had kasteel Harslo en de windmolen op de Laar in bezit.

Willem van Broeckhuysen

Willem van Broeckhuysen tot Kell kreeg in 1557 zeggenschap over de Hof van Putten. Zijn nakomelingen hebben de Hof van Putten tot omstreeks 1625 in bezit gehad. In de periode daarvoor (vanaf 1451) was het geslacht Van Brienen verbonden aan de Hof van Putten.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.