De herdruk van Witte’s wandelgids is er. Alle bestellers hebben daarover bericht ontvangen.

Het bestuur ging een exemplaar met een attentie aanbieden aan de eerste besteller. Op de foto feliciteert vicevoorzitter Bert Mulder Erwin Brinkhuis met deze primeur.

Dat werd een verrassende historische samenkomst. Erwin Brinkhuis is onderzoeker en publicist van strafzaken die in de 15e, 16e en 17e eeuw dienden bij het Hof van Gelre, speciaal voor moord en doodslag. Een eerste concept-artikel over een Bennekomse zaak legde hij al aan de redactie van De Kostersteen voor. Ook werkt hij aan een boek over een Bennekomse gifmengster die op gruwelijke wijze is geëxecuteerd. Wellicht horen we nog wel meer van hem!

De wandelgids is nog steeds te bestellen:

Een facsimile uitgave van Heinrich Witte’s Wandelgids voor Bennekom’s omstreken. Om precies te zijn de “2e en geheel om- en bijgewerkte druk met vele illustraties en drie kaarten” uit 1907. Een perfecte kopie van 140 bladzijden in een stevig soft-coverkaft voor slechts 10 euro.

Tot 1 augustus is de inschrijving open. Klik hier om u aan te melden. Er zijn al meer dan 120 exemplaren besteld!
In Bennekom wordt het boekje gratis thuis bezorgd. Daarbuiten bedragen de verzend-kosten € 3,90. Vermeld in de mail uw adres en telefoonnummer. Wij informeren u over betaling en aflevering.