Weer een nieuwe gratis wandelroute

Bankjes met een naam

Ons erelid Henk Gijsbertsen bracht ze in kaart. Aanleiding was een vraag over de Pembroekbank die meer dan een eeuw geleden geplaatst werd op een opgeworpen heuvel in het Bennekomse bos. Omdat er in en rond Bennekom meer wandelbankjes staan met een naam besloot hij deze in beeld te brengen en te beschrijven. Met de ondersteuning van Marijke de Vos van ons documentatiecentrum ontstond er een verzameling van 21 banken die alle een stukje Bennekomse geschiedenis weergeven.
Die bracht Henk Gijsbertsen bijeen in een wandelboekje, prachtig vormgegeven door Els Rooswinkel. 

Een papieren versie ligt op u te wachten bij Novita, Bruna, Albert Heijn, de PLUS en de boerderijwinkel Jochemsen.

Henk besluit de brochure met het volgende: “Dit zijn de banken die mij bekend zijn. Als er nog meer zijn dan hoor ik het graag”
DUS… laat van je horen en mail ons (pr@oudbennekom.nl)  foto’s van banken met een naam!

Veel wandel- en kijkplezier en laat ons eens weten wat u er van vindt

 

Marijke de Vos overhandigde aan auteur Henk Gijsbertsen het eerste exemplaar gezeten op “Wildebank” in de straat waar Henk opgroeide.

Hier ook te downloaden:

Helemaal onderaan deze website op de WELKOMpagina tref je “de Kennisbank” aan, een soort digitaal archief. Eén van de mapjes is “ROUTES”, hier verzamelen we wandel- en fietsroutes.
Vrijwilligers van onze vereniging maken met grote regelmaat nieuwe wandel- en fietsroutes, onder andere bij Open Monumentendag. 

https://oudbennekom.nl/#kennisbank