Deel 3 van “BENNEKOM VERSIERD” De Edeseweg en Hoekelum

 Het derde en laatste deel van de wandelroute “Bennekom Versierd”.

Bennekommer Wil van der Veur is auteur van het boek ‘Versierd’ (2014). Daarin geeft hij een overzicht van ornamenten en versieringen aan Nederlandse architectuur uit diverse stijlperioden. In 2020 maakte hij met Jan Vosman een wandelroute langs Bennekomse gebouwen, uitgegeven door De Kijkdoos Bennekom. Voor de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft hij hieruit drie wandelboekjes samengesteld. Hierin wijst hij op details die soms niet direct opvallen maar wel bijzonder zijn. Bij veel foto’s vertelt hij over de functie en betekenis ervan in de architectuur. Leerzaam om bewuster naar gebouwen te kijken.

Nu presenteren wij u deel 3: Een wandeling van 4,2 km over de Edeseweg en Hoekelum en een klein stukje Bennekom-Noord/West

 

De eerste twee wandelingen zijn te downloaden op onze website:

Deel 1 over Boekelo, Bennekom-Centrum en Brinkstraat (2,2 km) kwam uit op 5 juli 2023

Deel 2 over Bennekom-oost en de Bovenweg (3,2 km) verscheen op 25 oktober 2023

 

Een papieren versie van het derde deel, dat nu verschenen is, ligt gratis bij de Bennekomse boekhandels, Albert Heijn, de PLUS en de boerderijwinkel Jochemsen.

Veel wandel- en kijkplezier en laat ons eens weten wat u er van vindt

 

Ter introductie overhandigde auteur Wil van der Veur een stapel routeboekjes aan Ardwin Jochemsen van het vernieuwde Kraatswinkeltje.

Helemaal onderaan deze website op de WELKOMpagina tref je “de Kennisbank” aan, een soort digitaal archief. Eén van de mapjes is “ROUTES”, hier verzamelen we wandel- en fietsroutes.
Vrijwilligers van onze vereniging maken met grote regelmaat nieuwe wandel- en fietsroutes, onder andere bij Open Monumentendag. 

https://oudbennekom.nl/#kennisbank