Wandelroute ‘Bennekomse versierd’, deel 1

Bennekommer Wil van der Veur is auteur van het boek ‘Versierd’ (2014). Daarin geeft hij een overzicht van ornamenten en versieringen aan Nederlandse architectuur uit diverse stijlperioden. In 2020 maakte hij met Jan Vosman een wandelroute langs Bennekomse gebouwen, uitgegeven door De Kijkdoos Bennekom. Voor de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft hij hieruit nu drie wandelboekjes samengesteld. Hierin wijst hij op details die soms niet direct opvallen maar wel bijzonder zijn. Bij veel foto’s vertelt hij over de functie en betekenis ervan in de architectuur. Leerzaam om bewuster naar gebouwen te kijken.

De boekjes beschrijven drie delen van Bennekom: Boekelo en het dorpscentrum; Hoekelum en de Edeseweg; Bennekom-Oost, Heelsumseweg en Bovenweg. De routes zijn 2 tot 4,5 km lang en eenvoudig te lopen.

Het eerste deel is nu verschenen en ligt gratis bij de Bennekomse boekhandels, Albert Heijn, de PLUS en de boerderijwinkels Steenbergen en Jochemsen.
Het is digitaal beschikbaar om te downloaden, zie hieronder.

De deel 2 verschijnt eind 2023, deel 3 voorjaar 2024. Volg het nieuws daarover op de website en in de nieuwsbrief van Oud-Bennekom.

Veel wandel- en kijkplezier en laat ons eens weten wat u er van vindt

Helemaal onderaan deze website tref je “de Kennisbank” aan, een soort digitaal archief. Eén van de mapjes is “ROUTES”, hier verzamelen we wandel- en fietsroutes.
Vrijwilligers van onze vereniging maken met grote regelmaat nieuwe wandel- en fietsroutes, onder andere bij Open Monumentendag. 

https://oudbennekom.nl/#kennisbank