U kunt de presentatieavond van 30 september (opnieuw) meebeleven. Hieronder staat een prachtige video van Peter Tollenaar van deze avond. Geniet er van!

Woensdag 30 september vond in de Brinkstraatkerk de boekpresentatie van Bennekommers – verhalen -deel 1 plaats.

Het boek is een product van de Werkgroep Kleine Geschiedenis.
Op de avond werd verteld hoe de leden van de werkgroep te werk gaan, hoe zij aan de namen van geschikte mensen komen en hoe het proces van interview tot verhaal verloopt. De acht verhalen werden gebundeld in het boek.

Het boek wordt opgedragen aan Ineke Knoppers. Ineke stond aan de wieg van de werkgroep en leverde een belangrijke bijdrage met haar verhalen. Ineke overleed eind vorig jaar. Sven de Vries, haar echtgenoot, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Op de avond werden ruim honderd foto’s van locaties in Bennekom vertoond en de zaal wandelde mee door Bennekom, langs al die plekken die voor de hoofdpersonen een belangrijke plaats in namen in hun leven. Tot slot werd een korte voordracht gehouden over de families Van Steenbergen en Jochemsen, waar uiteraard een link werd gelegd naar enkele hoofdpersonages uit het boek.
Alle hoofdpersonen kregen een boek aangeboden.
De avond werd afgesloten met een prachtige muzikale verrassing van zangeres Tineke Roseboom, begeleid door pianist Erik Onnink.

Het boek, dat 184 bladzijden telt, kost  20,- en kan besteld worden per mail: boekpresentatie@oudbennekom.nl of telefonisch: 06-23784561 en wordt in Bennekom, Ede en Wageningen gratis thuisbezorgd. Het boek ligt ook in de schappen van Novita en de Bruna en is verkrijgbaar aan de servicebalie van Albert Heijn.