“het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om u te benoemen tot…”

Lintjesregen 26 april 2024, op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. 

Tot onze grote vreugde heeft Burgermeester Verhulst deze befaamde zin ook uitgesproken voor twee van onze trouwe vrijwilligers: Nel Heijenkamp en Bert Lever.

“We feliciteren hen van harte! We zijn trotst op onze vrijwilligers en het is mooi om te zien dat het ook de Koning behaagt Nel en Bert te eren met deze welverdiende onderscheiding”; aldus onze voorzitter Bert Mulder.

LID IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU:

Nel Heijnekamp-Rozenboom

Nel is al vele jaren actief binnen onze vereniging, lid vanaf 2001. En vanaf dat moment actief op allerlei manieren; pannenkoekmeel in zakken scheppen, pannenkoeken bakken tijdens festiviteiten, helpen bij het koffieschenken, organisatie van de Nieuwjaarsreceptie of een groot aandeel leveren in de Geocaching en de promotie daarvan. Zo maar een aantal van Nel’s activiteiten.

Bovenal één van de stalende middelpunten achter onze kraam tijdens de Dickens Fair, Vlegeldag en allerlei andere momenten waarop zij voor de vereniging klaar staat. Uiteraard is er al heel veel gebeurd voordat de kraam geopend wordt. Nel is paraat.

RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU:

Bert Lever

Tien jaar voorzitter van de vereniging, namens HVOB in het bestuur van het Kijk en Luistermuseum, voorzitter van de projectgroep “Stolpersteine”, redactielid van De Kostersteen; zo maar een greep uit zijn functies.

Bert is in de 31 jaar dat hij lid van de vereniging is op vele fronten actief. Bestuurlijk, maar ook uitvoerend; hij schrijft artikelen, geeft rondleidingen, bedacht en promoot “zijn” vlag, schrijft boeken, geeft lezingen en is present voor goede raad en advies.

Op dit moment participeert hij in drie werkgroepen: “Vlag & wimpel”, “Geschiedenis” en de werkgroep “Begraafplaats”