NIEUW en EXCLUSIEF in onze webwinkel.

In ‘Verdwenen Kastelen in een Woest Land’ maakt Wim Angenent het verdwenen verleden zichtbaar. Zijn met veel vakmanschap uitgevoerde tekeningen beslaan de gehele Gelderse Vallei en Veluwezoom.

Voor dit boek zijn 14 werken geselecteerd die samen één geheel vormen. Ze tonen de Gelderse Vallei en Veluwezoom van ca. 1300 tot 1700. Alle getoonde kastelen zijn verdwenen. Namen zijn vaak nog wel bewaard. Alleen kasteel Doorwerth, na 1945 weer opgebouwd, is nog in volle glorie te zien. Een uniek kijk en leesboek over onze eigen leefomgeving.

Langs Gelres grenzen

Alle Kastelen en versterkte huizen waren destijds betrokken bij het verdedigen de grenzen van het Hertogdom Gelre. Vaak waren er invallen vanuit Utrecht, aan de andere kant van de vallei. Behalve de aquarellen is het boek voorzien van vindplaats, archeologische uitleg, foto’s en historisch kaartmateriaal.  Veel is nog in het landschap te zien.  

Wim Angenent  werkte in zijn vrije tijd jarenlang als veldwerkleider van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland. Hij leidde vele grote en kleinere opgravingen in de regio. Wim Angenent verwerkte zijn kennis in grote tekeningen over de Gelderse Vallei en de Zuidelijke Veluwezoom. In de prenten zit jaren werk aan onderzoek en voorbereiding.
Teksten zijn van Wim Angenent en Kees Heitink. Vormgever is Jan Hiensch.

44 pagina’s, A4, full color, extra glanzend papier. Beperkte oplage. Tijdelijk maar voor 10 euro.
https://oudbennekom.nl/product/verdwenen-kastelen-in-een-woest-land/