Er zijn in ons dorp veel openbare peuterspeelplaatsen gemaakt.

Heel verschillend, soms klein, met een enkele wipkip en een klein zandbakje, tot uitgebreide speelplaatsen met schommels, klimrekken, speelhuisjes en nog veel meer om heerlijk mee te spelen.

Ik heb er in ons dorp wel twintig kunnen vinden, ze staan alle op de plattegrond.

De meeste zijn eenvoudig te vinden, sommige liggen wat meer verstopt, en een enkeling is voor een buitenstaander vrijwel onvindbaar.

Zo moet u, om naar het speelplaatsje aan de Pasteurlaan te willen gaan een paadje naast nummer 1B inlopen, u komt dan achter de flats aan de Edeseweg uit, en vind daar een zeer rustig speelplaatsje, waar ook gevoetbald kan worden. Het speelplaatsje tussen de Brunel en de Knoopkruid is bijna onvindbaar. Door een klein paadje tussen Knoopkruid 19 en 21 in te gaan, of tussen Brunel 14 en 16 in te gaan is het te vinden.

Het speelplaatsje achter de Boerenbond en Waag is te vinden door goed op te letten als je de bocht in De Waag neemt. Tussen de Laarweg en de Korenlaan is ook een speelplaatsje verstopt, maar als ik zeg dat daar vroeger De Rie met autobanden accu’s en andere automaterialen zat, dan zullen de oudere Bennekommers dat nog wel weten te vinden.

En als het allemaal nog niet genoeg is, er zijn ook nog peuterspeelplaatsjes bij de kinderdagopvangen, de scholen, het zwembad en De Panoramahoeve.
Volop mogelijkheden om er even met uw (klein)kinderen op uit te gaan.

Bijdrage van Jan van Eck naar een idee van Ank Koster

Klik op de foto voor een vergroting

Nieuwe rubriek.

Iedereen kan meedoen,

klik hier voor de spelregels

Stuur uw bijdrage naar

pr@oudbennekom.nl