De Big Shopper, een jubileum uitgave van HVOB, is te koop bij de vereniging, Albert Heijn Bennekom en de PLUS in Bennekom voor 2 euro.

In tien afleveringen willen we wat meer vertellen over de foto’s die er op staan.

 

 

De derde foto: Rijwielhandel/fietsenmaker R. Hartman, Brinkstraat 3, Bennekom

Klik op de foto voor een vergroting

 

Zie:  M. Aartsen Fietsenmakers in Bennekom 1920-1950
De Kostersteen 138, november 2016, pp. 1-6

Foto gemaakt in 1950

Roel Hartman senior kwam in 1929 naar Bennekom en ging werken op de Enka fabriek in Ede. Hij was in de kost bij zijn nicht en aangetrouwde neef, Van Silfhout (groenteboer) in de Dorpsstraat.
Op 8 november 1930, hij werkte eerder in een fietsenfabriek, begon hij met fietsen in een lege hal die hij huurde van Geurt van Silfhout Wzn. (transportbedrijf), later Van Gend & Loos. Hij had haken aan het plafond bevestigd om de fietsen aan op te hangen. De eerste klanten waren oud collega’s van de Enka. Later verhuisde naar Brinkstraat nr.3. Daar had hij een winkel en ook de werkplaats.

Zoals we allen weten bestaat Hartman’s fietsenzaak nog altijd nu aan de Lindelaan. Na Roel sr., daarna diens zonen Harry & Roel, en later Roel alleen, wordt de zaak tegenwoordig geleid door diens zoon Coen Hartman.

In de winkeldeur Mevr. Hartman.

 

Van Hartman naar de sloop van het pand naar de Hema.

November 2021

 

Nummer 2 terugkijken?
https://oudbennekom.nl/shopper-2-heitink-voor-levensmiddelen/

Met dank aan: Jerry Klok, ontwerp Shopper / Beeldbank HVOB, foto’s / Henk van Amerongen & Kees Heitink, tekstbijdragen / Dolf van Kampen, idee, vormgeving en foto’s