Op 11 april 2019 overleed Max van Weezel. In mei 2012 bezocht hij Bennekom om het 1e exemplaar van Bennekom, een Joods Toevluchtsoord 1940-1944 in ontvangst te nemen.

Na jarenlange studie werd voor het eerst duidelijk dat gedurende de Tweede Wereldoorlog vele joodse vluchtelingen in Bennekom een schuilplaats hadden gezocht.
Eén van de onderduikers in die tijd was Richard van Weezel, vader van Max en zijn broer Ronald (beiden na de oorlog geboren). De contacten met Bennekom en de familie Beekhuizen van de Grietjeshoeve gingen nooit meer verloren. Richard van Weezel leefde zijn kinderen voor dat zonder die onderduikouders Max en Ronald nooit zouden hebben bestaan.

De toespraak die Max van Weezel op 15 mei 2012 hield over dit thema is bewaard gebleven. Als herinnering aan hem en aan zijn vader leest u hieronder een bewerking van deze toespraak en tegelijk een eerbetoon aan al degenen die met risico voor eigen leven onderduikers in huis namen. Misschien wel aan allen die vluchtelingen steunen.

Lees verder Richard van Weezel in Bennekom >>>>KLIK HIER