10 december 2023 –
.

De Bennekomse vlag in Leipzig, voormalige DDR. 

De Nicolaikirche is de bekendste kerk van de Duitse stad. De kerk was het centrale punt van de vreedzame revolutie met demonstraties in de DDR in de herfst van 1989, die de val van de Berlijnse muur inluidden en de Duitse hereniging als gevolg had. Deze revolutie staat bekend als de “Maandagdemonstraties” die bij de kerk plaatsvonden.

 

André  en Marianne Karper.

Neem ook  je vlag mee op reis en stuur ons een foto!
De foto’s sturen naar pr@oudbennekom.nl, zet er even bij of je wilt dat je naam vermeld wordt.

Heb je nog geen vlag of wimpel: ze zijn in diverse maten, klein en groot, voordelig te kopen via onze webwinkel: www.oudbennekom.nl/winkel en in Bennekom worden ze gratis thuisbezorgd!

 

29 november 2023 –
.
Het is een zoekplaatje geworden maar de Bennekomse vlag is door Gerard en Anne Marie van Amerongen, via de Iphone, naar Nepal gebracht. Deze foto is gemaakt in het bergdorp Ghandruk aan de voet van de Himalaya in het midden van Nepal.De berg op de achtergrond is de Annapurna South met een hoogte van 7219 meter. De meisjes zijn in traditionele Nepalese kleding en de middelste toont de Bennekomse vlag.
16 november 2023 –

Bennekomse vlag in Noordwijk bij Space Expo.

Op de neuskegel van de Ariane 4 raket bij het museum over de ruimte en ruimtevaart in Noordwijk.

27 oktober 2023 –

Bennekomse vlag in Schwamendingen

Hier een foto van de Bennekomse vlag samen met die van Schwamendingen. Schwamendingen is een voorstadje van Zürich en maakt daar inmiddels deel van uit. Het profileert zich evenwel toch nog graag als ‘zichzelf’, bijvoorbeeld met de eigen vlag (die naar Zwitserse gewoonte vierkant is). Wat dat betreft is er dus een parallel met Bennekom.

23 oktober 2023 –
Peter en Inge Wijngaard, in traditionele kleding, hebben de Bennekomse vlag meegenomen naar het paleis in Seoel, Zuid-Korea.
.
Ongeveer halverwege het Koreaans schiereiland ligt Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea en voorheen de hoofdstad van Korea. Het kreeg die status al zo’n zeshonderd jaar geleden.
2 oktober 2023 –
.

Bennekomse Vlag op de tussen 1976 en 1986 gebouwd waterkering, 9 km lang.
De openstaande kering zorgt er voor dat de zoute getijdennatuur in de Oosterschelde bewaard blijft.

a

 

27 september 2023 –
.
Ook Nederland heeft zijn Noordkaap, het meest noordelijke puntje van het vasteland. Het is op de waddendijk in noord-oost Groningen.
De plek wordt gemarkeerd door het beeld “de Hemelpoort”. Met de indrukwekkende Waddenzee als achtergrond is een prachtig decor.

André Karper.

a

 

13 september 2023 – 
.
De kust van Cantabrië is 110 km lang en ter hoogte van Santader werd de Bennekomse vlag gesignaleerd. 
“Cantabrië is een wonderlijk stukje onontdekt Spanje met prachtige en bijzondere landschappen zoals dat van Los Picos de Europa. Het heeft eindeloze stranden en de elegante stad Santander. De vele glooiende groene heuvels hebben Cantabrïe de bijnaam ‘Het groene Spanje’ gegeven”; aldus het Spaanse bureau voor Toerisme.a
a

 

2 september 2023 – 
Op zaterdag 2 september was de Bennekomse vlag te zien in Gdańsk, de meest Nederlandse (en ook Vlaamse) stad van Polen. Ooit maakte het als Danzig, of zelfs het Nederlandse Danswijk, deel uit van het Hanzeverbond waarin een aantal steden in een reeks van noordelijke Europese landen economisch samenwerkten. De Nederlandse invloed in Danzig was groot, zoals de foto laat zien ook op de architectuur! Je waant je soms bijna aan de Amsterdamse grachten.

Bennekomse invloeden zijn nog niet aangetroffen, maar dat werd nu gecompenseerd door de aanwezigheid van de Bennekomse vlag!

 

a
a

 

1 augustus 2023 – 
a
a

De Bennekomse vlag op Land’s End (“het einde van het land”), het uiterste puntje van Cornwall, in het zuidwesten van Engeland.

Het uiterste puntje van Cornwall genaamd Land’s End is waanzinnig mooi en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Cornwall staat bekend als één van de beste plekken in Groot-Brittanië waar je walvissen en dolfijnen kunt spotten vanaf het land.

 

Klik hier voor de bron

7 augustus 2023 – 
a
a

De Bennekomse vlag ging met de familie Hoefakker mee naar de camping in Zuid Frankrijk. 

30 juli 2023 – 

“Eens een Bennekommer, altijd een Bennekommer!” is het motto van Michael Kerseboom daarom wapperde 16 weken lang de Bennekomse lag aan de steiger aan de Vossenweg.

Je hoeft dus niet op vakantie te zijn om de Bennekomse vlag te hijsen!

 

 

 

30 juli 2023 – 

Bennekomse vlag steekt de Rijn over bij het Drielse veer

29 juli 2023 –

Bennekomse vlag blijft in Zambia

Afgelopen dinsdag vond in Lobi in Zambia de afscheidsbijeenkomst plaats van de Bennekomse groep jongeren die daar in het kader van World Servants mee heeft gebouwd aan een nieuwe school. 

Natuurlijk waren er over en weer dankbare toespraken. Meer blijvend is een kunstwerk dat als aandenken op de school werd aangebracht. Het werd ‘onthuld’ door er de Bennekomse vlag af te halen. Deze vlag werd vervolgens overhandigd aan het schoolhoofd, Bensic, als aandenken aan de Bennekomse groep.

De Bennekomse vlag blijft dus in Afrika.
Zie voor de wederwaardigheden van deze groep: www.worldservants.nl/leef_mee/ZA123

23 juli 2023 –
Ook in Zambia 🇿🇲
Op dit moment is een groep Bennekomse jongeren via World Servants in Lobi in Zambia om te bouwen aan een nieuwe basisschool. Met hun belevenissen kun je meeleven via www.worldservants.nl/leef_mee/ZA123.
Zoals op de foto te zien is, hebben ze de Bennekomse vlag meegenomen naar Afrika. De foto is gemaakt tijdens een feestelijke avond; op de achtergrond de school in aanbouw. De bewegende beelden van het feest geven een nog veel betere impressie van de feestelijkheden. Kijk maar via de link bij de berichten van 20 juli.
Er gebeurt mooi en belangrijk werk daar in Afrika; vanuit Bennekom!
21 juli 2023 –
2

 

De 4daagse, 4 Bennekommers en natuurlijk de Bennekomse vlag! 🎉

19 juli 2023 –
2
De Bennekomse vlag bij Het Waddenbelevingspunt in Den Oever, een uitkijkpunt over de Waddenzee. 
Je kunt uitkijken over natuurgebied ’t Schor en op de leidam met de grootste lepelaarskolonie van Europa (Vogelsandt)
12 juli 2023 –
2
De Bennekomse vlag op IJsland bij de geiser Strokkur.
De Strokkur ofwel ’karnton’, spuit elke 5 tot 8 minuten zijn water 20 meter omhoog.
`
Met dank aan Gerard en Anne Marie van Amerongen.

 

Wij reden laatste week van juni de Elfstedentocht op de fiets en de Bennekomse vlag ging mee!

Groeten van Marcel, Anja, Ronald en Ada

Eind juni 2023

Bewimpeld en al was de Bennekomse vlag te zien op het strand van Schiermonnikoog

 

Half juni is de Bennekomse vlag met ons meegereisd naar Kenia!
Op de foto wappert hij op het strand van Diani, aan de Indische Oceaan, in de buurt van Mombasa en hij was ook nog mee in een tuktuk met Anja en Lieke Rozeboom.

Op 15 juni maakte de Bennekomse vlag een rit langs verschillende Zeeuwse dorpen en steden.

Half juni is de vlag meegenomen naar België, aan de Maas in Luik!

Leuk zo’n klein vlaggetje aan de fiets, koop er ook één in onze webwinkel

Begin juni is de Bennekomse vlag in Schotland geweest, waaronder in Inverness, de toegangspoort tot de Schotse Hooglanden.
Dank aan de inzenders!

 

 

De eerste week van juni was de vlag ook al in Zürich.

 

 

Foto’s met een Bennekomse wimpel op vakantie kregen we nog nooit. Dat zou natuurlijk ook heel leuk zijn! Stuur je foto naar pr@oudbennekom.nl 

In de maand mei was de Bennekomse vlag ook op reis:

in Lübeck, de Hanzestad in Noord-Duitsland.

De vlag hangt hier op de Salzspeicher, de grote magazijnen waar de stad zijn zoutvoorraad opsloeg alvorens deze naar de andere steden van de Hanze te verschepen.

in Saksild Strand in Denemarken

in Tignes in het Franse departement Savoie dus de Franse Alpen

in Limburg

In april was de vlag in Zeeland, in Domburg.