De boerderij in de rubriek “Wie weet waar dit ooit was” in het Bennekoms Nieuwsblad van 12 augustus 2020 is niet in Bennekom.

Er kwamen veel suggesties binnen echter de foto zat ten onrechte in ons archief want, op de foto staat de achterkant van boerderij Engelenhoven aan de Woutersweg 1 tussen Ede en Lunteren. Dit werd door Gert van Beek onomstotelijk bewezen.

Allemaal bedankt voor het meedenken……

Deze boerderij moet in of bij Bennekom (hebben ge-) staan. Een omschrijving ontbreekt.

Op de foto is veel te zien wat hem uniek maakt. Wat doet die staaf aan de gevel boven de linker staldeur? De gemetselde bogen boven de staldeuren verschillen: links en midden zit een korfboog, boven de rechter deur een segmentboog. Later ingebouwd? De twee stalraampjes hebben verschillende roeden. En, ook apart: de linker staltoegang heeft twee deuren van verschillende breedten. In de zoldergevel zitten vier duivengaten. Links van de middendeur zien we een kattenluikje, ook met een fraai gemetseld boogje. En geheel links zien we voor het voorhuis nog een bouwsel met een raam.

Een stil achtererf, maar er is veel te zien…..

EEN BENNEKOMSE BOERDERIJ

Het team Beeldbank van de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft foto’s waarvan onbekend is wie of wat er op de foto staat of waar en wanneer die gemaakt is. Elke maand wordt zo’n foto gepubliceerd in de hoop dat er Bennekommers zijn die er meer van kunnen vertellen. Wie de HVOB verder helpt maakt kans op een attentie!

Wie herkent dit huis?
Met zóveel specifieke kenmerken zou het huis herkenbaar moeten zijn. We zijn benieuwd!
Reacties graag naar info@oudbennekom.nl of hieronder. Het Documentatiecentrum kan inmiddels weer worden bezocht op afspraak, zie www.oudbennekom.nl.