WITTE WERELD IN BENNEKOM

Opnieuw een winters beeld. Het moet ruim een eeuw geleden zijn gemaakt, ergens bij Bennekom. Links van de zandweg zien we drie boerderijen. Geheel links staan bonenstaken; daar zal buiten beeld nog wel een huis hebben gestaan. Geheel rechts staat, aan het eind van de weg, een boerderij met een opvallend hoge kap.

Wie herkent deze weg?
We zijn benieuwd of onze lezers hierin iets herkennen. Reacties per e-mail zijn welkom bij documentatiecentrum@oudbennekom.nl. Het Documentatiecentrum in het Kijk en Luistermuseum is door Coronamaatregelen helaas beperkt toegankelijk. Wie vragen heeft over oude foto’s van Bennekom of zijn bewoners is ook welkom op genoemd e-mailadres.  We hebben er meer dan 6000 afbeeldingen waarover we u veel kunnen vertellen.

U kunt ook een reactie onder dit bericht achterlaten.

Het team Beeldbank van de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft foto’s waarvan onbekend is wie of wat er op de foto staat of waar en wanneer die gemaakt is. Elke maand wordt zo’n foto gepubliceerd in de hoop dat er Bennekommers zijn die er meer van kunnen vertellen. Wie de HVOB verder helpt maakt kans op een attentie! Dit is voorlopig de laatste aflevering van deze reeks omdat onze raadsels nu zijn opgelost. We bedanken alle lezers die ons reacties stuurden. Het kan best zijn dat we in de toekomst nog met nieuwe vragen komen. Blijf dus Bennekoms Nieuwsblad volgen!