Op de foto van april komen al van meerdere kanten reacties;

Zo zou de slogan “Het beste wat het Oosten biedt” in 1922 gebruikt worden door Turmac-sigaretten uit Zevenaar. Dan zou dit dus een promotie van Turmac-sigaretten kunnen zijn

Daarnaast vragen meerdere mensen zich af of de foto daadwerkelijk in de Julianalaan genomen is, vooral omdat het huis rechts op de achtergrond niet herkend wordt.

Wie helpt ons verder??

WIE WEET WAAR DIT OOIT WAS? is een maandelijkse rubriek in het Bennekoms Nieuwsblad. Het team van de Beeldbank van HVOB selecteert maandelijks een foto waarover men graag meer informatie wil hebben. Reacties kunnen naar info@oudbennekom.nl. Het documentatiecentrum in het Kijk en Luistermuseum is door de virusmaatregelen tijdelijk gesloten. Dat zal helaas nog wel even duren. Juist daarom zijn we extra nieuwsgierig naar uw reacties per e-mail. Dit is de inzending van april………

Julianalaan, 1950. Wat was dit? Een versierde wagen; klaar voor een optocht, of iets heel anders?

Alles wat we van deze foto weten is dat hij werd gemaakt in 1950 in de Julianalaan. Wat zien we hier? Op de met groen versierde wagen staan stapels dozen en een bord met de tekst ‘Het beste wat het oosten biedt’.

Wie herkent iets?
De man op de bok is bijzonder gekleed; betekent dat iets? Wie weet kan de jongen naast hem het nog navertellen. De drie frisse jongemannen in het wit: personeel van een middenstander? Welke dan? Maar het kan ook om iets heel anders gaan. En de jongen daarnaast, weet die het nog?

Reacties
Reacties graag hieronder of sturen naar info@oudbennekom.nl

Gepubliceerd op 7 april in het Bennekoms Nieuwsblad

Van deze mooie foto weten we eigenlijk maar heel weinig. Alleen het jaartal: achterop heeft iemand geschreven: 1913.
In dat jaar werden in heel Nederland onafhankelijkheidsfeesten gevierd omdat het Koninkrijk Nederland 100 jaar bestond. Het zou hier dus kunnen gaan om een feestelijke optocht met versierde fietsen. De fietsers dragen ook sjerpen van één kleur, wellicht oranje.
Wie waren deze stoere fietsers? Bij welke gelegenheid? En waar gingen ze op de foto? Rechts achteraan zien we een man met een helm; vormt hij nog een aanwijzing?

Gepubliceerd op 11 maart in het Bennekoms Nieuwsblad

De eerste foto in de rubriek van 12 februari 2020. Wij weten niets van deze foto en ook de oproep leverde geen enkel resultaat op. Dus………