Foto 8 – geplaatst op 6 februari.
Op het documentatiecentrum van onze vereniging hebben we een aantal foto’s waarvan we niet veel of zelfs helemaal niets van weten.

Kunt u ons verder helpen? Wie staan er op, Wat is er allemaal te zien, Waar en Wanneer is deze foto genomen? Kortom alles wat u ons kunt vertellen over deze foto’s willen we graag weten.

Foto 8, geplaatst 6 februari 2024

 

Klik op de foto voor een vergroting

Wat is er gaande op deze foto?

Bovenaan zien we een groot bord waarvan maar een deel van de tekst zichtbaar is.

Zou er iets gestaan hebben van “ …..  Schenkt men van Silfhout …..”

Van Silfhout had een koffiebranderij in ons dorp, zou er “koffie” achter gestaan hebben, en misschien wel “hier” ervoor?

En waar is het? In het Verenigingsgebouw, nu het Kijk en Luistermuseum? Dat lag aan de overkant van de branderij. Of soms in Hotel Rawang, later Hotel Centraal, (café de Rechter), dat net naast de winkel van Van Silfhout in de Dorpsstraat was?

Wat opvalt dat er bijna allemaal vrouwen op de foto staan, een beetje zoeken zie ik maar twee mannen, een stuk of 30 vrouwen en een paar meisjes. Aan de kleding te zien denk ik dat het in de 30er jaren van de vorige eeuw is.
En het kan natuurlijk ook helemaal niets met Bennekom te maken hebben.

De volgende vragen hebben we:
Waar is de foto genomen?
Wie staan er op de foto’s?
Wat was er gaande, was er wat te vieren, of is het een bijeenkomst van een (vrouwen)vereniging?
Wanneer was het?

Foto 7, geplaatst 15 januari 2024

Nog geen bruikbare reacties 

 

Klik op de foto voor een vergroting

Dit keer vier foto’s.

Blijkbaar is er iets te vieren, maar wat en waar. Op de foto linksboven zien we vermoedelijk een toneelopvoering, aan de kleding van de vrouw op de voorgrond denk ik dat het halverwege de 50er jaren is van de vorige eeuw. In  het midden, militairen met een geweer, rechts de boerenkapel, alle op klompen. De foto rechtsboven is op vrijwel hetzelfde tijdstip gemaakt, we zien dezelfde personen als op de foto linksboven.

Op de foto rechtsonder zien we op de achtergrond hetzelfde torentje als op de foto erboven. Deze drie foto’s horen zeker bij elkaar. Of de foto rechts onder er ook bij hoort? Qua uitvoering van de ruiters denk ik van wel, maar het is allerminst zeker.

Wie staan er op de foto’s? Wat was er te vieren? Waar is het feestje? Wanneer was het?

Foto 6, geplaatst 27 december 2023

Zoekactie heeft enkele reacties opgeleverd, niets concreets, waar wel iets waar we mee verder kunnen.

 

Klik op de foto voor een vergroting

Van deze foto is het ons verteld dat het Bennekomse bakkers zijn en dat is gelijk alles wat we van deze foto weten.

Op deze foto zien we vijf heren, drie zien er uit als bakker en er zijn drie transportfietsen. Een fiets met een mand erop om het brood dat bezorgd moest worden in te doen.

Maar wie zijn de heren, wat is hun naam, waar en wanneer is de foto genomen?

 

Heeft u meer informatie, laat het ons weten. Reacties mogen onder dit bericht of per mail naar documentatiecentrum@oudbennekom.nl

Foto 5, geplaatst 19 december 2023

Nog geen reacties ontvangen

 

Klik op de foto voor een vergroting

Op deze foto zien we vijftien heren die kennelijk aan het klussen zijn. Een aantal van hen heeft een schilderskwast in de handen. De heren staan of zitten allemaal op een kleine verhoging.
Ik vermoed dat ze een verenigingsruimte of zoiets aan het opknappen zijn. Als je goed kijk dan kun je op de voorgrond zien dat er een houten vloer is, hiermee vallen het Kerkheem of de Brink af. Het zou het Verenigingsgebouw (nu Kijk en Luistermuseum) aan de Kerkweg kunnen zijn.
Erg oud is de foto ook niet, ik denk zo rond de 80er jaren van de vorige eeuw.

Wie staan er allemaal op foto, wat zijn ze aan het opknappen en wanneer is het?

Foto 4, geplaatst 8 december 2023

Nog geen reacties

 

Klik op de foto voor een vergroting

Ogenschijnlijk een gewone familiefoto. Vermoedelijk gemaakt bij een jubileum trouwjaar van (groot)vader en (groot)moeder. Zij zitten pontificaal in het midden. De kinderen aan twee zijden er naast, de mannen achter en hun vrouw ervoor. De kleinkinderen helemaal vooraan. Zou de man midden achter niet, of nog niet, getrouwd zijn?

 

Foto 3, geplaatst op 20 november 2023

Deze foto is opgelost dank zij de oplettendheid van Wout Hol.  Het was de boerderij “De Biezenkampen en het Nieuwland” op de Harsloweg 4 in Bennekom. Deze boerderij is rond 1945 ingrijpend verbouwd zodat de boerderij nu in de verste verte niet meer lijkt op deze van voor de verbouwing.

 

Klik op de foto voor een vergroting

Het is een foto van een klein boerderijtje. Er staan er nog een stuk of zes in Bennekom, maar die zijn allemaal net even anders. Het zou maar zo kunnen dat het boerderijtje inmiddels afgebroken is, maar het zou ook net zo goed flink verbouwd kunnen zijn.

Een opmerkelijk detail, dit boerderijtje heeft twee zolderraampjes, dat komt niet veel voor. Rechts staat nog een bakhuisje en achter de boerderij kun je nog net een stuk van een schuur zien.

 

 

Huidige bebouwing Harsloweg 4 in Bennekom

Foto 2, geplaatst op 8 november 2023

Op deze foto kwam al snel een stukje van de oplossing, Het is een militair van het 3e regiment Huzaren. Bedankt in elk geval voor de tip! Wie de militair is, is blijft nog de vraag.

Klik op de foto voor een vergroting

De foto is iets ingekleurd, dat deed men wel vaker vroeger in de tijd dat kleurenfotografie nog niet mogelijk was. De foto werd dan met de hand ingekleurd.

Onze vragen:

  • Wie staan er op deze foto
  • Wat is de functie van deze man, het lijkt ons een uniform, maar waarvan? Is het een militair, daar lijkt het wel op. Een fraai cijfer “3” siert zijn  tas.

De foto is in een studio genomen E. Visser von Weeren, Heerengracht Den Haag staat er in het karton gedrukt.

Wanneer is de foto gemaakt? We denken zo rond de voorlaatste eeuwwisseling.

Heeft u meer informatie, laat het ons weten. Reacties mogen onder dit bericht of per mail naar documentatiecentrum@oudbennekom.nl

Foto 1, geplaatst op 28 oktober 2023

Op deze foto hebben we geen enkele reactie gehad

Klik op de foto voor een vergroting

Wat we denken te weten, de man achter links lijkt op Anton van Rennes, timmerman aan de Bakkerstraat en rechts van hem zijn vrouw Cornelia Johanna van Rennes – Dolma maar dat is allerminst zeker.

En we denken dat de foto is uit de tijd 1900 – 1930.

Heeft u meer informatie, laat het ons weten. Reacties mogen onder dit bericht of per mail naar documentatiecentrum@oudbennekom.nl