Op 20 december overleed Aalt Jacob Welgraven, jarenlang enthousiast vrijwilliger van de historische vereniging Oud-Bennekom.
Aalt Jacob was actief in meerdere werkgroepen van de vereniging en leverde met grote regelmaat foto’s aan voor de website en sociale media en stelde zijn diorama’s beschikbaar voor het Bennekoms Kamertje.

Vijftien jaar was hij actief binnen de werkgroep Begraafplaats, waarin hij in allerlei praktische zaken het voortouw nam. Vriendelijk, creatief en altijd klaar staan om een handje te helpen.

In 2012 ging Aalt Jacob Welgraven meewerken aan de Werkgroep Op bezoek bij… Hij kende veel Bennekommers en wist op een prettige manier een stap bij hen over de drempel te zetten. Zo hielp hij mee met het interviewen van Bennekommers en legde veel mensen vast op film. Lees meer op https://oudbennekom.nl/werkgroep-kleine-geschiedenis/

Ook was hij vanaf het begin actief bij de “bordenclub”, een informele groep vrijwilligers die een vijftal informatieborden hebben geplaatst in Bennekom. Ook daar was hij de technische man.

Op de nieuwjaarsreceptie zal onze voorzitter stil staan bij zijn overlijden.

We zullen hem missen.