Werkgroep Oorlogsslachtoffers WO2
Bewogen verhalen, om niet te vergeten

Leden: Kees Heitink (contactpersoon) en Dolf van Kampen

De werkgroep beoogt het documenteren van gegevens, zo mogelijk met beeldmateriaal, van alle Bennekommers die in de periode 1940-1945 zijn omgekomen. Van ruim tachtig personen zijn op dit moment gegevens bekend. Doelstelling is om alle Bennekomse oorlogsslachtoffers ‘een gezicht’ te geven, ook degenen die niet zo op de voorgrond traden en/of soms ver weg van hun dorp het leven lieten. De werkgroep staat open voor informatie of tips.

In 2022 belichtte rond 4 mei de Werkgroep Oorlogsslachtoffers van de Historische Vereniging Oud-Bennekom zes slachtoffers. Van hen waren foto’s bij de lijsten geplaatst in de etalage van Van Dijk Lifestyle. Lees meer op  www.oudbennekom.nl/herdenken.

HYLKE VAN VLIET

April 2023 – De Werkgroep Oorlogsslachtoffers zoekt nog steeds naar meer informatie over verschillende slachtoffers. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor Hylke van Vliet. Hij is één van de zes verzetslieden die in het Bart van Elstplantsoen vermeld zijn. Elke informatie is welkom: info@oudbennekom.nl of Julianalaan 16, 6721 EG Bennekom