Deze keer hebben we een foto die rond 1900 is gemaakt. Er staat  één persoon op die we kennen: de toenmalige huisarts dokter Jacobse Boudewijnse. Hij staat bij het huis geheel rechts, naast vier onbekende dames. Vooraan een schoffelende tuinman. Ze zijn allemaal echt goed voor de foto gaan staan.

Even stil staan voor de fotograaf….. (klik op de foto voor een vergroting)

Wie herkent dit huis?
Vraag is nu: waar stond dit huis? Was de dokter daar voor een patiënt? Of bracht hij er gewoon een bezoekje? Of kijken we naar een ander tafereel? Het huis kan natuurlijk al verdwenen zijn. Uiteraard zijn we benoieuwd naar de namen van de overige mensen.
We doen graag een beroep op de historische kennis van onze lezers.

Het team Beeldbank van de Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft nogal wat foto’s waarvan onbekend is wie of wat er op de foto staat of waar en wanneer die gemaakt is. Elke tweede woensdag van de maand (nu eenmalig de derde) wordt zo’n foto gepubliceerd in het Bennekoms Nieuwsblad in de hoop dat er Bennekommers zijn die er meer van kunnen vertellen. Wie de HVOB verder helpt maakt kans op een leuke attentie!

 

Reacties ontvangen we graag op info@oudbennekom.nl of hieronder…..

Het Documentatiecentrum in het Kijk en Luistermuseum kan inmiddels weer worden bezocht, maar alleen op afspraak, zie https://oudbennekom.nl/bereikbaarheid-documentatiecentrum/

Op de foto van juni https://oudbennekom.nl/hoog-bezoek-bij-oud-bennekom/ kregen wij één reactie maar die bleek niet juist.
Ook die vraag staat dus nog open.