Hoe werkt de Stolpersteine app? Zie hieronder meer informatie over deze app

Misschien heeft u het al in het Bennekoms Nieuwsblad gelezen “Verhalen van 15.500 Stolpersteine verzameld in een app”

Wereldwijd zijn er meer dan 104.000 Stolpersteine, in België en Nederland meer dan 15.600.
De Stichting 18 September in Eindhoven heeft een database gemaakt voor alle Nederlandse en Belgische Struikelstenen en Stolpersteine ​​organisaties en aangesloten gemeenten. De site is begin 2019 gelanceerd en de collectie groeit nog steeds.

Als je de website of de app op je mobiele telefoon opent, kun je een stad kiezen. Je kunt dan zoeken op namen, straten, locaties en de stenen zelf. Er is vaak een verhaal aan een locatie gekoppeld met een aantal foto’s. Per steen is een persoonsfoto te zien. Als een foto niet beschikbaar is, gebruikt men een silhouet van een man, vrouw, jongen of meisje. Op het moment dat je een gemeente kiest, zie je ook een stratenplan van die gemeente. Je kunt dan van bovenaf inzoomen op de Stolpersteine. Je kunt erop klikken en je kunt het openen.
Zie hier Bennekom op deze website https://maps.stolpersteine.app/#/map Er is veel te ontdekken, gaan eens op onderzoek uit!

https://oudbennekom.nl/stolpersteine/

De Stolpersteine-app is te downloaden via Google Play en de App Store, of te bekijken online https://maps.stolpersteine.app/#/map