Lees ook het artikel in de Gelderland; KLIK HIER

Woensdagavond 1 juni in een gezellig volle zaal van de Brink is het boek: ‘Pareltjes, verhalen van Bennekomse bodem’ gepresenteerd. Theo Michels ont ving uit handel van vormgever Els Rooswinkel het eerste exemplaar.
Theo heeft achter de schermen veel gedaan aan de tot standkoming van dit prachtige boek.

De bundel, die zeer goed ontvangen werd, bevat achtentwintig grappige, ontroerende, hartverwarmende, wonderbaarlijke en bovenal prachtige verhalen over Bennekom.

Eind vorig jaar lanceerde de Werkgroep Kleine Geschiedenis van de Historische Vereniging Oud Bennekom (HVOB) de actie ‘Heel Bennekom Schrijft’. Het doel van deze ludieke actie was om jong en oud aan het schrijven te krijgen. Het verhaal moest waargebeurd zijn, mocht het niet meer dan 2.000 woorden bevatten en moest bovendien een link met Bennekom hebben.

Intussen zijn we een halfjaar verder en blijkt de actie een groot succes. Ruim twintig mensen hebben hun mooiste Bennekomse verhalen opgeschreven.  Wat deze schrijvers bindt is een warme band met Bennekom en de moed om hun ervaringen via deze verhalen te delen.

Van wie staat er een verhaal in het boek? Hier komen ze:

Nico Vos, Henk Tollenaar, Dick Rintjema, Henny Michel, Aalt-Jacob samen met Peter Westerveld, Arie Buitendijk,  José Westerink, Helene Schuurmans, Eric Goewie, Tonnie van der Klis, Jantine de Nooij, Erna van den Brink, Ansje de Pater, Bep van der Horst, Joke van Butselaar, Cobi Vroman, Gerda van Manen, Aaldert Bootsman, Leonie Heutinck, Guus van Holland, Tineke Beukhof, Jules Stuyt, Marijke de Vos en Els van der Zee

Klik op een foto hieronder voor een vergroting

Annemarie PARELTJES BENNEKOM

Het eerste exemplaar voor Theo Michels

Annemarie Bootsman, de samensteller

Dick Rintjema, één van de inzenders

Henny Michel overhandigt het boek aan Aalt Jacob Welgraven en Peter Westerveld

Wat een gezelligheid

Annemarie Bootsman met onze voorzitter Bert Mulder

Voor EURO 12,50 bent u in het bezit van dit unieke boek.
LEES MEER: https://oudbennekom.nl/pareltjes/