Vorig jaar was de Bennekomse vlag nog in Canada, die foto’s hadden we nog niet laten zien.

Gerda van Manen was, in oktober 2023, op familiebezoek bij haar zus Hilda in Foxboro (Canada).

Samen bezochten zij de familie Van Grootheest in Bloomfield, op het Prins Edward eiland in Ontario.
Jannetje van Grootheest – van Reemst vertrok met haar kinderen in 1948 uit Bennekom naar Canada. En daar aan de rand van Lake Ontario is nog immer Van Grootheest Farm.

Op de foto v.l.n.r. Hilda van Manen, Casey Van Grootheest, Gerda van Manen en Ben Van Grootheest

Neem ook  je vlag mee op reis en stuur ons een foto!
De foto’s (met een kort verhaaltje) sturen naar pr@oudbennekom.nl, zet er even bij of je wilt dat je naam vermeld wordt.

Heb je nog geen vlag of wimpel: ze zijn in diverse maten, klein en groot, voordelig te kopen via onze webwinkel: www.oudbennekom.nl/winkel en in Bennekom worden ze gratis thuisbezorgd!

Evenals in 2023 willen we dit jaar weer de Bennekomse vlag volgen door Bennekom, Nederland en de rest van de wereld.

Met dit jaar extra aandacht voor: “Oud-Bennekom helpt de Bennekomse vlag de wereld over”

Het was onlangs al in de pers: De 14-jarige Bennekommer Gijs Meeuse wil dit jaar met 37 andere leerlingen op een boot van ‘School at Sea’ de Atlantische Oceaan bevaren tot in de Cariben. Hier zet hij zijn gymnasiumopleiding voort en leert hij daarnaast van alles zeevaart, organiseren en andere werelddelen. Lees meer over zijn ambitieuze plan op http://bennekomsevlagdewereldover.nl/ .
Meedoen aan de reis kost geld en lukt alleen met sponsoring. Daarom nemen de deelnemers een vlag mee van hun thuisbasis; voor Gijs is dat de Bennekomse vlag. In elke haven gaat die op de foto en krijgen alle donateurs en sponsors die toegestuurd.
Oud-Bennekom heeft financiële steun toegezegd en roept iedereen op dit voorbeeld te volgen. Inwoners, organisaties en bedrijven kunnen samen de reis van Gijs mogelijk maken en de Bennekomse vlag aan de wereld tonen. Alles over de steunopties vindt u op http://bennekomsevlagdewereldover.nl/ . Oud-Bennekom gaat de reis volgen en via onze media weergeven.

Dick Martens, Bennekoms Nieuwsblad, 3 januari 2024

klik op het artikel voor een vergroting

Meer over School at Sea: https://schoolatsea.com/

Zie voor de reis van de vlag in 2023 dit bericht: https://oudbennekom.nl/vlag-op-reis/