Dik Poot was jarenlang postbode in Bennekom. Van 1959 tot 1995 bracht hij de post rond en kwam uit hoofde van zijn functie op vrijwel alle adressen in Bennekom. Naast de post rond brengen had hij ook oog voor min of meer bijzondere plekjes in en rond ons dorp. Vele jaren fotografeerde hij heel veel huizen en straten en bewaarde dat zorgvuldig. Netjes zoals een postbode gewend is, straat bij straat en op volgorde van huisnummer. Naast foto’s verzamelde Dik ook ansichtkaarten van Bennekom. Die werden netjes in mappen bewaard, ook weer, straat bij straat.

Nu Dik wat op leeftijd komt, heeft hij besloten zijn hele collectie van de hand te doen. Wat over Bennekom ging kwam bij onze vereniging terecht, maar er was ook veel materiaal over Ede, dat ging naar de vereniging Oud-Ede.

Het bestuur van onze vereniging vond dat de uitbreiding van onze collectie een blijvende herinnering waard was. Voor Dik Poot is er een zitbankje gekomen bij wat de Bennekommers het land van Peelen noemen. Hier stond al een bankje, Dik heeft er menig uurtje op doorgebracht, maar het was in verval geraakt en tot slot helemaal verdwenen. Van onze vereniging heeft Dik een nieuw bankje gekregen, keurig netjes met een bordje met zijn naam.

 

Vandaag, 27 maart 2023, is de bank Door Dik onthuld en mag iedereen gebruik gaan maken van het bankje en genieten van het weidse uitzicht.

Als je op een foto klikt krijg je een vergroting.

Met dank aan Marijke de Vos, Kees Heitink en Jan van Eck