Gisteravond werkte de Projectgroep Stolpersteine Bennekom verder aan lesmateriaal voor een project over de Stolpersteine voor de Bennekomse scholen. Op die scholen wordt in groep 8 rond begin mei aandacht besteed aan Tweede Wereldoorlog. De verhalen achter de vorig jaar in Bennekom gelegde Stolpersteine die herinneren aan uit Bennekom naar de vernietigingskampen afgevoerde Joden, brengen de oorlogsgeschiedenis dichtbij en vormen daarom een goed aanknopingspunt. De scholen gaan daar gebruik van maken.
De projectgroep is nu bezig om voor alle scholen sets van ‘lesdozen’ samen te stellen met voorwerpen die verwijzen naar de personen waar het om gaat. Dat kunnen foto’s zijn, maar ook bijvoorbeeld een stethoscoop, een zeempje of een potje met pillen. Gisteren werd er met name aan de foto’s gewerkt.

Zakwoordenboekje

Inmiddels is al het materiaal voor die lesdozen in beginsel aanwezig. Voor één van de lesdozen mist echter nog een zo oud mogelijk klein zakwoordenboekje voor vertalen van en naar een vreemde taal, welke taal is onbelangrijk. Als iemand er toevallig nog een heeft liggen en het wel af wil staan, kan het binnen dit project een plekje vinden. Stuur dan graag een berichtje naar info@oudbennekom.nl of via het contactformulier