Inmiddels zijn op de website van Oud-Bennekom korte verhalen te vinden over de 24 Joodse mensen die tijdens de oorlog vanuit Bennekom naar de vernietigingskampen getransporteerd werden en voor wie vorig jaar in Stolpersteine gelegd zijn. Klik hier voor de verhalen
De verhalen op de website zijn sterk verkorte versies van de informatie die te vinden is in het boek ‘Stolpersteine in Bennekom’.

Deze versies zijn gemaakt ten behoeve van een project over de Stolpersteine en de verhalen daarachter dat in ontwikkeling is voor basisscholen. De Stolpersteine brengen de oorlog letterlijk dichtbij.

Komende week zal er op een van de Bennekomse scholen een proef mee gedaan worden. Binnen de Projectgroep Stolpersteine hebben m.n. Doriet Willemen en Chris den Ouden dit onderdeel van het project voor hun rekening genomen.
Bij alle adressen werden en worden voorwerpen bijeengebracht die iets vertellen over de vermoorde mensen en/of hun gezinnen. Kinderen kunnen onder meer daarmee aan de slag gaan en informatie verzamelen. De foto laat iets van die voorbereidingen zien.