Vandaag, 10 jaar geleden, op de 12 van de 12de, werd het Bennekoms Kamertje geopend door Martijn Vlastuin en Max van Hoffen. Samen met Het Kamertje zijn de directrices een begrip geworden in Bennekom.

VAN HARTE GEFELICITEERD; Riet Hoogkamer, Ank Koster, Gerda van Manen, Anneke Nagtegaal en Fia Quint

Inmiddels is het Kamertje voor de 62ste keer ingericht, nu met het thema KROEGENTOCHT

 

Hoe het begon……………

Eerst was er een werkgroep Bennekomse Reclame en Souvenirs, de vrijwilligers van deze werkgroep verzamelen souvenirs van Bennekom en reclamemateriaal van Bennekomse ondernemers, verenigingen, instellingen, kerken en scholen. Het betreft zowel voorwerpen als papieren documenten.
Maar ja als je zo veel mooie spullen verzamelt wil je ze ook graag laten zien. In 2013 ontstond het idee dat een etalage van AH in Bennekom daarvoor zou kunnen dien. De inrichting van de etalage werd bekostigd met de opbrengst van mokken met historische foto’s. Klanten van Albert Heijn konden sparen om een serie van acht bekers met korting te kunnen aanschaffen. Dit leverde vijfhonderd euro op voor de etalage die gesitueerd is naast de brillenwinkel. AH stelde de etalage aan de vereniging beschikbaar. En zo was daar misschien wel het kleinste museum van Nederland.

De film van de opening:

Kijk op de eigen pagina van het Bennekoms Kamertje
https://oudbennekom.nl/hetbennekomskamertje/