Voorjaarslezing

10mei20:0020:00VoorjaarslezingHet verhaal van de Bennekomse begraafplaats in een breder perspectief

Evenement Details

Sprekers: Bert Lever, Henk-Jan van der Kolk en Jan Heine

In de afgelopen jaren was de Bennekomse begraafplaats verschillende keren in het nieuws. Alle reden om een HVOB-bijeenkomst aan begraafplaatsen, en in het bijzonder de Bennekomse, te wijden.

Bert Lever, tegenwoordig (ook) voorzitter van Terebinth, een stichting die zich bezighoudt met het ‘funeraire erfgoed’ (van zerkenvloeren in kerken tot urnenwanden op begraafplaatsen en van begraafplaatsontwerp tot biodiversiteit), zal vertellen over wat er zoal speelt op begraafplaatsen, over de geschiedenis die er letterlijk aan je voeten ligt, over kunst die je er kunt zien, maar ook over de rol die ze kunnen spelen als plek voor bijzondere planten en dieren. Veel voorbeelden zullen ontleend worden aan de Bennekomse begraafplaats. Ook die vertelt vele verhalen. Verhalen uit het dorp maar soms ook verhalen van heel ver daarbuiten.

Aan het verhaal zullen ook emeritus-predikant Jan Heine en korstmossendeskundige Henk-Jan van der Kolk een bijdrage leveren. Jan Heine zal vertellen over Bijbelteksten op Bennekomse grafstenen en wat daaruit af te leiden valt. Henk-Jan van der Kolk ontdekte op de Bennekomse begraafplaats maar liefst 74 soorten korstmossen.

Meer

Tijd

10 mei 2022 20:00 - 20:00(GMT+00:00)

Locatie

"De Brink",

Brinkstraat 39, 6721 WR Bennekom

Other Events

"De Brink",

Get Directions