Bennekomse Plaatjes
Jan van Eck neemt ons mee….

Iedere werkdag, tussen 23 april 2016 en 3 december 2022, schreef Jan van Eck op Instagram een stukje bij een zelfgemaakte foto over iets wat hem opviel in Bennekom onder de titel “Bennekomse Plaatjes”. Hij heeft in die periode 1468 Plaatjes gepubliceerd, je treft ze allemaal aan onderaan deze pagina.


H
et allereerste Bennekomse Plaatje, 23 april 2016

Ooievaar

Het gaat met de natuur de laatste jaren gelukkig veel beter. De diversiteit van dieren neemt langzaam toe. Er is gelukkig hier ook steeds meer aandacht voor.
Eén van de vogels die ons nog steeds tot de verbeelding spreekt is de ooievaar. Dat zal wel komen omdat deze altijd voor de bezorging van ons nageslacht zorgt.
De ooievaar zien we de laatste jaren ook regelmatig in De Kraats. Deze hier loopt op een pas geploegd weiland te zoeken naar emelten.
Emelten zijn larven van de langpootmug, een niet te versmaden lekkernij voor deze vogel. En dit voedsel is rijk aan eiwitten, iets wat deze vriend best kan gebruiken.

Het allerlaatste Bennekomse Plaatje 3 december 2022, nummer 1468

Helaas komt er met dit plaatje een einde aan deze verzameling Bennekomse plaatjes.

Niet dat er niet meer te zien is, nee hoor, er is nog heel veel te zien in en rond Bennekom. Ik kan u zo wel een tiental verschillende prachtige bomen laten zien, wellicht meer dan 100 bouwkundige details, bijzondere huizen, rare verkeerssituaties, vele foto’s van dieren en planten in de natuur in en om Bennekom en af en toe een plaatje met een knipoog. Maar het zou allemaal te veel van hetzelfde worden en dat is niet mijn streven.

Ik hoop dat u door de Bennekomse plaatjes met bijgaande korte verhaaltjes voortaan op een andere manier door Bennekom gaat. Er is veel te ontdekken in ons mooie dorp en prachtige omgeving. Ik dank u voor het trouwe kijken en de vele leuke reacties die ik gekregen heb.

Maar niet getreurd:
Binnenkort kom ik terug met een nieuwe rubriek. Niet dagelijks een nieuw plaatje maar een keer of twee in de week en dan met iets dat meer past bij de Historische Vereniging Oud-Bennekom.
Jan van Eck

Op https://oudbennekom.nl/archief-bennekomse-plaatjes/treft u het archief aan van 2016 tot en 2020, meestal 5 afleveringen per PDF:

Archief 2022 en 2021

Archief 2021